Wij zetten onze werknemers graag regelmatig in het zonnetje. Vandaag is dat Alain Dircks.
Alain is 28 jaar, woonachtig in Limbricht en inmiddels bijna 5 jaar werkzaam bij ons als Finance consultant. Voor ons inmiddels een rots in de branding en onmisbaar binnen het team, maar hoe heeft hij zelf de afgelopen jaren ervaren als consultant?


Alain Dircks - Accounting Employee -.png


Met een cum laude afgeronde studie Accountancy op zak stond Alain - naar eigen zeggen - te popelen om zijn carrière te starten bij idealiter veel verschillende bedrijven. “Een logische stap was om de consultancy in te gaan” geeft hij aan. “Mijn eerste ervaring was bij Yacht, maar hoewel de consultancy goed beviel, zat ik bij Yacht niet goed op mijn plek. Ik ben vervolgens bij KIOTA terechtgekomen nadat de gesprekken met de Business Managers mij erg enthousiast hadden gemaakt. Ik kreeg, en nu nog steeds, het gevoel dat ik er als persoon echt toe doe. KIOTA is een platte organisatie, iets wat mij persoonlijk erg aanspreekt.”

Na twee AP-opdrachten bij Boels en DocMorris was het voor Alain tijd voor een nieuwe uitdaging. “Mijn Business Manager kwam met een nieuwe AP-opdracht bij DLL, in eerste instantie niet de gewenste stap die ik voor ogen had. Ik was toe aan iets nieuws, een stapje hoger. Desondanks ben ik toch op gesprek gegaan en dat bleek achteraf een van mijn beste keuzes in mijn leven. Én daar ben ik KIOTA dankbaar voor!”, zegt hij enthousiast. De functie bleek namelijk heel anders uit te vallen dan dat die op papier beschreven stond.
Tot op de dag van vandaag is Alain nog steeds actief bij DLL, waar hij inmiddels is doorgegroeid naar general ledger accountant.

Om de relatie met haar consultants te onderhouden, organiseert KIOTA elke maand vrijblijvende evenementen, zoals netwerkborrels, vrijmibo’s, trainingen, sportactiviteiten, uitjes en kwartaalmeetings met gastsprekers.  
Op de vraag wat hij van de evenementen vindt, geeft Alain aan de afwisseling tussen formeel en informeel heel belangrijk te vinden. “We werken allemaal heel hard om successen te behalen en deze successen worden dan ook gevierd. Ook bouw je op deze manier een band op met je mede-Kiotanen.” Hij begint te lachen en vervolgt dan: “Het mooiste wat ik meegemaakt is het bedrijfsuitje in de Ardennen, dat was legendarisch. We werden door vreemden omgeschreven als een groep vrienden in plaats van een groep collega’s. Zo hecht is deze club.”

Alain vindt zichzelf een consultant in hart en nieren. “Met de titel consultant hebben mensen bepaalde verwachtingen van je. Ze zien je vaak als een expert die breed inzetbaar is en dat is precies waar mijn focus op ligt met betrekking tot mijn eigen ontwikkeling. Daarnaast heb ik de ambitie om in de toekomst een coachende rol voor starters te zijn”, vertelt hij op een veelbelovende toon.

Als afsluiting heeft Alain nog de volgende tip: “Consultancy is echt de beste start als jij je wilt ontwikkelen als (junior) financial. Probeer niet altijd beren op de weg te zien, maar denk in mogelijkheden. Zie de kansen en pak deze met beide handen aan wanneer deze waardevol zijn voor je verdere loopbaan.”